Thursday, December 15, 2011

~MAKLUMAN~

Salam semua

Bermula dari 1 Januari 2012, 
terdapat sedikit kenaikan pada 
harga Cheese Tart .. 
Kualiti dan rasa mantain dan akan 
dipertingkatkan dari masa ke semasa

"KEPUASAN ANDA MATLAMAT DIRA"

Sweet CheeseTart

Cheese Tart (M size) --> (RM20/25 pcs)

Bermula dari 1 Januari 2012 (New price: RM25/25 pcs)

~Filling - Blueberry, Strawberry, Choc, Kiwi & Orange~
(Minimum Order 25 pcs)

tambahan  RM0.30 untuk individu bungkusan

Tambahan huruf Choc di atas Cheese Tart : RM1/huruf.


Friday, December 9, 2011

~ Chocolate Moist Cake In The Houseeee!!!!~


~Cubaan pertama membuat CHOCOLATE MOIST CAKE...........
komen dari chef-chef terhormat positif belaka...
Alhamdulillah......~

~ Apam Dot Dot untuk anaknya kawin bapanya kawan opisku.....~

Assalam semua ....

Apam dot dot bertema kan purple....DEEP PURPLE katenyer.......
kita pun terpinga-pinga maklumla anak yang kawin sebaya kita maka bapanya.......
hehehehe...
gurau saje......



Tuesday, November 29, 2011

~CAR BOOT SALE NOVEMBER 2011~


Salam semua....

Booth DIRA COLLECTION kembali lagi 
di CARBOOT SALE UPM 
pada 29 NOVEMBER 2011 (Rabu).
Pelbagai stok terbaru dari DIRA....
Antaranya  pelbagai aksesori tudung, 
shawl terbaikkkkkk dan bermacam-macam lagi.....
Jumpe di sanaaaaa......
Luv u alllll...

Thursday, November 24, 2011

~ Tempahan sweet cheese tart ~


Tempahan juga dari kak nurul untuk cik abang  tersayang.......



sweet cheese tart


almond choc


~ Almond choc n Tar Nanas ~

Tempahan last minit dari Kak Nurul Aini tuk dibawa ke 
kampungnya di Raub untuk ibu tersayang



Tuesday, November 22, 2011

~ Sibuk +++++ = Malas terlampau...tak patut2 ~

Assalam semua.........
 Hari + minggu + bulan yang amat terlampau sibuknya.......sibuk membantu menyiapkan majlis perkahwinan abang Dira.......urusan pejabat lagi......urusan bisnes yang satu lagi http://seridira.blogspot.com...
Masyaallah.........ada orang kata Dira SUPERWOMEN.......alhamdulillah...semoga doa kalian dimakbulkan OLEHNYA......aminnnnnnnnnnnnn....
Pelbagai produk dari SERI DIRA HOMEMADE akan muncul ......
Nantikan ye semua..........

Thursday, October 13, 2011

~ JUALAN BUNGA UNTUK KONVOKESYEN KE 35 UPM ~

Assalam semua...

Alhamdulillah diberi peluang OLEHNYA untuk membuka Booth SERI DIRA
 ENTERPRISE di konvokesyen UPM kali ke 35 pada
15 hingga 19 Oktober 2011
Booth dira bernombor 6 akan menjual 
gubahan bunga segar, bunga plastik/mati, 
bear, coklat dan pelbagai lagi...
Untuk tempahan awal bolehlah terus menghubungi 
Dira di no 017-3618605


                                                      



Dijemput semua hadir dan membeli belah 
di booth Dira ya.......
TQVM ....
Luv u olll....
(^_-)


Tuesday, September 27, 2011

CarBoot Sale September 2011


Salam semua....

Booth DIRA COLLECTION kembali lagi di CARBOOT SALE UPM 
pada 28 September 2011 (Rabu).
Pelbagai stok terbaru dari DIRA....Antaranya  pelbagai aksesori tudung, 
shawl terbaikkkkkk dan bermacam-macam lagi.....
Jumpe di sanaaaaa......
Luv u alllll...

~OPEN HOUSE DI RUMAH KAMI~

Salam semua....
seronok rasanya suasana adik beradik n kawan2 datang penoh satu rumah....riuh rendah...dengan suara2,jeritan2..wah meriah sekali...
ampun dan maaf dipinta sekiranya ada yang tak dapat jemputan yer....wat kecil-kecilan sahaja...
kelam kabut punya pasal sampai nak amik gambar pun x sempat......(melampau sungguh macam la sibuk sangat!!!hahhahaha)
jom layaaaannnn








~ Apam dOt2 ~

Tempahan dari Kak Fara untuk
 open house di rumahnya...

~ALMOND LONDON ~

Salam semua....
terkejut macam x percaya ad ag tempahan kueh raya ......
hehehehe...
suprise!!!!

Monday, September 12, 2011

TEMPAHAN DARI PUTERI SHOLIHAH

Salam semua.....

Tempahan pertama di bulan syawal dari Sholihah...

KUEH RAYA = BISKUT RAYA

Diberikan kepercayaan tuk menerima tempahan kueh raya tuk tahun ni.......macam x kompiden je nak jual kueh raya.....tapi dari kekawan pada tahun lepas kueh raya yang Dira buat sedap2 belaka.....jadi dengan sengajanya Dira amik la tempahan sikit tuk test market(wah!!!!terlebih sudah) maluuuu......
Sambil wat kueh tuk jual jadi tahun Dira berazam x nak beli kueh raya.....semua nak dari hasil tangan sendiri....alhamdulillah berjayaaaa sehingga ke nafas terakhir.....shemmmmputtt
antara kueh raya yang sempat di buat......


 tart nanas

 cornflakes coklat

 almond london

 cornflakes bermadu

 chocolate rice

 hamper tuk si tut....

tempahan dari Kak Jee(tuk bosnya), Kak Zi (tpu), 
Sya, Deen, Hajar n Liza(kawan kg)

SALAM AIDILFITRI 1432H

Salam semua....

Belum terlewat rasanya untuk DIRA ucapkan Selamat Hari Raya Aidilfitri 1432H...sekejapnya rasaya sudah hari yang ke 14 syawal...X puas rasanya beraya di kampung halaman...

Dikesempatan ini juga Dira menyusun sepoloh jari dan kaki memohon ampun dan maaf kiranya terkasar bahasa dan perlakuan kepada anda semua....

Diatas sokongan anda semua ucapan jutaan terima kasih diucapkan......
luv u ollll
(mood:nangis laju2)

Monday, August 15, 2011


Salam semua.......

Alhamdulillah hari ini masuk hari ke 15 kita semua berpuasa....bak kata orang pejam celik pejam celik dah isnin balik.......Belum terlewat rasanya Dira ucapkan selamat berpuasa untuk semua....

Mood raya dah mula berkembang didalam hati......mula ngah memikirkan ape lagi perlu dibuat..........senaraikan ape yang perlu....:
1. baju raya ( lum siap jahit ag)
2.kueh raya (alamak!!!!!orang order x siap lagi)
3. duit raya ( bp rm?)
4. hadiah tuk adik beradik..
5. lain-lain yang perlu..
6.handbag n sandle (perlu ke nk beli CR?)


hehe.....semangat raya semangat juga.....
semangat bulan berpuasa pn kene juga.........(^_*)

Saturday, July 30, 2011

~ 1 Hari 1 Resipi ~

Salam semua.........

Pertama kali melihatnya di Jusco Taman Equine......Memasang niat tuk memilikinya.........
tp..........................................................................................

*
*
*

*
fikir dulu.........

*
*
*

 nak ke x nak....

*
*
*
*

memandangkan ilmu di dada belum cukup lagi......
pergi je kedai Popular di Ampang Point terus je amik n belek2....tgk2....
bertambah berkenan ni.......


haaaaa........pas ni xde la alasan xtau nak masak ag...hehehehe.......
nak masak ape yer malam ni.........(^_-)...

Thursday, July 28, 2011

Cheese Tart untuk MIRA

salam semua.....
setelah lama menyepi kini cheese tart  kembali
 tuk tempahan dari MIRA..


Tuesday, July 26, 2011

CarBootSale

Salam semua....

Booth DIRA COLLECTION kembali lagi di CARBOOT SALE UPM pada 27 Julai 2011 (Rabu).
Pelbagai stok terbaru dari DIRA....Antaranya  pelbagai aksesori tudung, shawl terbaikkkkkk dan bermacam-macam lagi.....
Jumpe di sanaaaaa......
Luv u alllll...

Sunday, July 24, 2011

PRODUK TERBARUUUUU

Produk terbaru dari SERI DIRA HOMEMADE

Sekiranya ingin membuat tempahan boleh terus menghubungi DIRA di no 017-3618605...
SELF PICK UP yer.....tiada penghantaran buat masa ini....
TQVM......
Luv u allllll....







Saturday, July 23, 2011

Hindangan untuk makan beradap

SALAM SEMUA.....

Kali ini untuk hidangan makan beradap tuk kawan dira ni daripada ampang SITI NOORAIDA dan  MOHD ZAMRI



 Pasangan yang dirai....Semoga berkekalan keakhirnya n selamat menempuh ke alam yang baru iaitu alam berumahtangga...
 dira n adik jiea


~ JUS MANGGA ~

- JUS MANGGA DARI PAKISTAN
- RASA SEPERTI YANG DIJUAL DI RESTORAN INSAF KL
RM 5.50/ 1 LITER



Thursday, June 2, 2011

~TEMPAHAN DARI UMMU EYNA MOHAMMAD~

Tempahan dari pelajar JPTH Ummu Eyna Mohammad tuk 
di bawa balik ke kampungnya Kelantan...
Sampai je blik trus Eyna bg komen sedap katenya.........
Tqvm sesangat......


 Ad lebih nampak gayanya rezki tuk anak2...amirah n akif.....

Packing set tuk di hantar ke UGC, TPU

::BEROPERASI SELAMA::

Daisypath Anniversary tickers